2023. augusztus 22., kedd

VISSZAEMLÉKEZÉS Csaknem egymilliárdot kerestek a magyar sportolók a riói olimpián

Én NEM SAJNÁLOM TŐLÜK EZT AZ ELSŐ PILLANATRA RENGETEGNEK TŰNŐ PÉNZT. DE FIGYELEMBE KELL VENNI, HOGY NEKIK SE ÉJJELÜK, SE NAPPALUK. E MELLETT MAGYARORSZÁGNAK DICSŐSÉGET HOZTAK.

IGAZ AZ IS, HOGY FELKÉSZÜLÉSÜK IDEJÉN IS HATALMAS SEGÍTSÉGET KAPNAK, EDZŐTERMEKET, KIVÁLÓ EDZŐKET, MEGFELELŐ ÉVKÖZI TISZTELETDÍJAKAT. 

NEKEM ÖSSZESEN EGY PROBLÉMÁM VAN, MINT AZ IGAZSÁGOT SZENVEDÉLYESEN KERESŐ EMBERNEK. AZ EGÉSZ VILÁG SZEME ELŐTT VETTÉK EL A JÓ HELYEZÉSEKET PÉLDÁUL A BIRKÓZÓINKTÓL, VERETTÉK MEG A VÍZILABDÁS LÁNYAINKAT STB. ÉS ŐK EZ ALAPJÁN KAPJÁK A JUTALMAKAT. ŐK TÖBBET ÉRDEMELNÉNEK!

A londonihoz hasonló arányban jutalmazza az állam a riói olimpián jól szereplő versenyzőket. Minden érmesnek jár pénz, a nyolcadikok is kapnak. 
Az egyéni aranyéremért 35, a második helyért 25, míg a harmadik helyért 20 millió forint jár. A negyedik helyezett 15, az ötödik 10, a hatodik 8, a hetedik 4, a nyolcadik pedig 2 millió forintot kasszírozhat. Párosban az összeg 90, négyesben 80 százaléka jár, míg csapatban a tagok 70 százalékra jogosultak – írja az NLCafé.hu. 
A portál számítása szerint például a riói olimpián legsikeresebb magyar versenyző, Hosszú Katinka a három arany- és egy ezüstéremért, valamint a 4x200 méteres gyorsváltóval elért hatodik helyért összesen 136,4 millió forintot kap. 
A kajakozó Kozák Danutának a három aranyérem – egyesben, párosban és négyesben – 94,5 millió forintot hoz, míg a kajakozó Szabó Gabriella a párossal és a négyessel elért sikeréért 59,5 millió forintot kap. 
Kapás Boglárka úszónak a bronzérme mellett volt egy negyedik helye, és egy hatodik a váltóval, így ő 41,4 millió forintot kap. Imre Géza pedig 41 milliós jutalomban részesül.

(Origó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése